Lowengripcarecolor.com

FAQ

Så här svarar Isabella på denna fråga: ”Jag är själv kund. Att handla på apoteket är trygghet för mig med den kompetens som medarbetarna har. Jag gillar inredningen och känslan i Kronans apotek, det är fräscht och sortimentet är noga utvalt. En påse från Kronans innehåller alltid något med bra kvalitet, därför tycker jag att LCC passar så bra in här.”

Produkter som apoteket tar in i sitt sortiment går först igenom en noggrann kvalitetsgranskning. Självklart måste alla lagkrav vara uppfyllda men man tittar också på vilka ingredienser som ingår, att produkten uppfyller de produktlöften som ges och att leverantören har ett bra kvalitets- och miljöarbete. Man beaktar också produkternas eventuella miljöpåverkan. Allt detta vägs samman innan en produkt kan godkännas för försäljning på apotek. Detta är en stor trygghet för kunden.

Economista AB äger bolaget. Economista ägs av Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius till 50% vardera. Inga andra investerare finns utan bolaget är finansierat utav ägarna själva.

Det finns sidor online som säljer produkten exempelvis nordic feel som även finns i Norge, Danmark och Finland. 

Ja. Isabella är kreativ chef för alla produkter och bestämmer innehåll, dofter och förpackningar. Hon samarbetar givetvis med kemister att få fram rätt formula och ingredienser efter många och långa tester. Varje produkt ska exempelvis stabilitetstestas i tre månader efter att Isabella har godkänt ett recept. 

Ja genom att nästan allt i produkterna tillverkas i Sverige så att de slipper långa transporter. 

Isabella har själv känslig hud och har testat dem. Men det är alltid individuellt vad man tål och inte tål så du får testa dig fram. Vet du med dig att du brukar vara känslig så testa lite på armen först 

Aluminium minskar svettningar/täpper till svettkörtlarna och det fanns en misstanke om att det kunde finnas en koppling till bröstcancer för massa år sedan. Detta har inte blivit bekräftat och är bara spekulationer och inga vetenskapliga bevis finns. Man har gjort tester/studier men ingenting som visar att det är farligt, i så fall hade det varit olagligt att producera. I samma veva började snack och spekulationer om att parabener skulle vara skadligt och cancerogent (aspartam – Cola light – var också på tapeten för några år sedan). Parabener i små doser är inte farlig heller MEN på grund av att så många har blivit uppskrämda så har många hudvårdsmärken tagit bort parabener och jobbar numera med andra ekologiska/ kemiska konserveringsämnen. Ett problem med det är att de ämnen som man ersatt med inte är lika testade. Man måste förstå att tar man bort ett ämne som gör det hållbart eller minskar svett så är det ett annat ämne man tillfört istället, oftast som är mindre prövat och som man glömmer att ifrågasätta. I ekologisk hudvård har man ibland istället för parabener, citronsyra som också har värkan mot härskning men de ämnen reagerar många på. Det är svårt att göra alla nöjda. Stora märken såsom Apotekets ACO, Apoliva, Nivea, LDB har också valt att behålla aluminuim i deras deodoranter.

Denna typ av lack har alltid en egen doft eftersom den innehåller lösningsmedel som ger den karakteristiska nagellacksdoften.

Jämför rättvist! Om man jämför med ett vattenbaserat lack så är givetvis skillnaden stor. I jämförelse med andra lack är det ingen större skillnad.

Lacker som innehåller mindre mängd pigment – alltså ljusare mindre täckande lacker såsom ljusrosa innehåller en större andel lösningsmedel. Lacker med större mängd pigment såsom svart är mängden mindre.

Rent teoretiskt kan ett ljusare mindre täckande lack dofta lite starkare eftersom mängden lösningsmedel kan vara större. Dock så är det väldigt små mängder vi pratar om.

Nej inte än i alla fall kan du välja bland LCC produkter med ditt Vinga gåvokort regal. 

Nej djurtester är förbjudet enligt EU:s lagstiftning. Alla produkterna är testade i fokusgrupper och Isabella säger att hon själv även testat dem. 

Kronans apotek ställer väldigt höga krav på produkterna som de ska ta in i sitt sortiment. Gällande både innehåll och förpackning. Det är många olika, långa och grundliga processer att gå igenom och LCC har uppfyllt alla dessa.

Ja, alla LCC produkter är tillverkade i Sverige med undantag för deras mascara då denna tillverkas i Italien liksom LCC necessären. All hudvård, kroppsvård och vitaminer kommer att fortsätta tillverkas i Sverige.